Gamen op de DataLeaf werkvloer

Elvira 30 augustus 2018
Door Elvira

Gamen op de DataLeaf werkvloer

Even een lunch rondje lopen, een beetje babbelen met collega’s, koffie zetten… allemaal manieren om je hoofd even leeg te maken op je werk. Maar wist je dat gamen ook een goede manier kan zijn om te ontspannen?

Je bent even weg uit de realiteit, eigenlijk nog veel meer dan een lunch rondje lopen of een broodje eten. De beste games zijn die je in een relatief korte tijd kunt spelen en het liefst tegen elkaar. Een potje FIFA met je collega, zorgt voor een moment van ontspanning en je leert je collega’s op een andere manier kennen.

Wist je dat uit onderzoek blijkt, dat frequente gamers beter zijn in Engels? That’s nice!    En dat gamen meer voldoening geeft? Tijdens een onderzoek kregen drie groepen proefpersonen eerst een aantal saaie taken voorgeschoteld. Vervolgens kregen ze allemaal een korte pauze. Tijdens de pauze deed een van de drie groepen ontspanningsoefeningen. De andere groep speelde een spelletje op een smartphone en de laatste groep ondernam niks. En wat bleek? De tweede groep, de gamers, hadden een voldaner gevoel! Psycholoog Chris Ferguson kan zich helemaal vinden in de deze uitkomst en is van mening dat werkgevers deze kennis moeten gaan gebruiken. Gamen is de perfecte manier om je brein even op te frissen en afstand te nemen van je werk. Zo kun je daarna weer fris aan de slag en meer uit je dag halen. Volgens hem verdien je de tijd die je besteedt aan een potje FIFA dubbel en dwars weer terug, omdat je een stuk productiever bent.

Er hangen nog meer voordelen aan gamen:
Van gamen krijg je een betere hand-oog coördinatie, verhoogde concentratie en het verminderd stress. Ook draagt het bij aan het opbouwen van een sociale band. Wat heb je nog meer nodig om een x-box te regelen op kantoor?

Bij DataLeaf heeft de x-box dan ook een mooi plekje in onze “huiskamerhoek”!
Tussen de ontwikkelingen en opleveringen door, worden zo nu en dan gedachten verzet, frustraties geuit en ontspanning gezocht in het spelen van een game.

Tijdens de lunch eten we gezamenlijk en kun je ook in de kantine kaarten (blufpoker), dobbelen of gamen. Alles om even weg te zijn van je werkplek en je gedachten te verzetten. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon een babbeltje maken met je collega in onze comfortabele treincoupé of een wandeling maken in de natuur van de Waterdonken. (bij ons om de hoek ;)