De DataLeaf Software Scan

Sjak 21 februari 2020
Door Sjak

De DataLeaf Software Scan

DataLeaf biedt nu ook software scans aan om klanten inzichten te geven in de veiligheid en toekomstbestendigheid van hun software systemen.

In het nieuws lees je dat bedrijven zijn gehackt en worden gegijzeld met ransomware. Is jóuw software nog wel up-to-date en veilig? Of is jouw organisatie snel aan het groeien en maak jij je zorgen of jouw digitale systemen wel mee kunnen groeien met bestaande of nieuwe bedrijfsprocessen? 

DataLeaf kan een software scan uitvoeren om jou inzicht te geven in deze vraagstukken. Wij bieden drie verschillende software scans aan:

Quick Scan

Middels de Quick Scan krijgen wij in een relatief korte tijd snel inzicht in de software. Voert het systeem nog steeds uit waarvoor het bedoeld is? En doet de software dat op een efficiënte en veilige manier? De focus ligt op de doelstelling van het systeem en in hoeverre ook daadwerkelijk wordt benaderd. Daarnaast bepalen we op basis van een gesprek en enkele simpele scans de veiligheid van het systeem.

Basic Scan

In de Simple Scan worden dezelfde zaken aan het licht gebracht als in de Quick Scan. Als toevoeging laten wij onze developers ook onderzoeken hoe de software is ontwikkeld. We kijken naar de processen en de broncode waarin de software is geschreven. Steekproefsgewijs voeren wij dus eigen research uit, bovenop het gesprek. 

Deep Dive

De Deep Dive Scan is een uitgebreidere Simple Scan, waarbij meer en uitgebreidere steekproeven uitgevoerd worden. Een ander belangrijk verschil is dat er bij de Deep Dive meer tijd voor de scan beschikbaar is. Deze is dus vollediger.

Interesse?

Wil jij inzicht krijgen in de status van jouw software systemen? Klik dan op de knop onderaan deze blog en neem contact met ons op!

Software Scan