De DataLeaf Software Scan

Inzicht krijgen in de veiligheid en toekomstbestendigheid van jouw softwaresysteem? Daar hebben wij de DataLeaf Software Scan voor ontwikkeld.

Geregeld hoor je in het nieuws over hacks of datalekken bij bedrijven. Nu vraag je je af: Is mijn software nog wel up-to-date en veilig? Daarnaast wil je ook weten of jouw software mee kan groeien met de ambities van jouw organisatie. Onze software scans kunnen inzichten geven in deze facetten, zodat jij weet of je actie moet ondernemen. Zo kan jij kwaliteit en veiligheid blijven waarborgen.

Wij bieden drie verschillende software scans aan:

Quick Scan

Middels de Quick Scan krijgen wij in een relatief korte tijd snel inzicht in de software. Voert het systeem nog steeds uit waarvoor het bedoeld is? En doet de software dat op een efficiënte en veilige manier? De focus ligt op de doelstelling van het systeem en of deze ook wordt behaald. Daarnaast bepalen we op basis van een gesprek en enkele simpele scans de veiligheid van het systeem.

Basic Scan

De Simple Scan bestaat in grote lijnen uit dezelfde inzichten als de Quick Scan. Echter, onderzoeken onze developers hier ook hoe de software ontwikkeld is. We kijken naar de processen en de broncode waarin de software is geschreven. Steekproefsgewijs voeren wij dus eigen research uit, bovenop het gesprek. 

Deep Dive

De Deep Dive Scan is een uitgebreide Simple Scan, waarbij meer en uitgebreide steekproeven uitgevoerd worden. Een ander belangrijk verschil is dat er bij de Deep Dive meer tijd voor de scan beschikbaar is. Deze volledige scan zorgt dat, op software-gebied, er niets meer onbekend is.

Interesse?

Wil jij inzicht krijgen in de status van jouw software systemen? Neem dan contact met ons op middels de knop onderaan dit blog!

Software Scan