Bij DataLeaf staat persoonlijke ontwikkeling centraal

Afgelopen weken heb je al kunnen lezen dat wij persoonlijke ontwikkeling bij DataLeaf hoog in het vaandel hebben staan. Dat blijkt uit de bedrijfscultuur en de hoge mate van kwaliteit die wij waarborgen met ons Microsoft-partnerschap.

Graag delen we met jou in deze blog; hoe we ons personeel constant helpen ontwikkelen.

 Jaarlijks ontwikkelplan

Wij stimuleren persoonlijke groei door samen een jaarlijks ontwikkelplan op te stellen en hier concrete taken en doelen aan te koppelen. Een jaarlijks doel kan zijn het ontwikkelen van een competentie of bijvoorbeeld het behalen van een certificaat of diploma. Maandelijks wordt middels een coachgesprek de voortgang besproken. Dit is ook het moment dat er kan worden bijgestuurd naar behoefte van desbetreffende persoon. Dit doen wij niet via saaie beoordelingsgesprekken en statische actieplannen op papier, maar met een platform dat wij samen hebben ontwikkeld met onze partner Togethr: Yugro

 

Door middel van meer autonomie, transparantie en samenwerking stelt Yugro medewerkers in staat om doorlopend focus te houden op hun ontwikkelambities en persoonlijke leerdoelen. Alles digitaal op één plek, met geïntegreerde analyse en ruimte voor de continue dialoog. Middels een heldere visie op ontwikkeling in combinatie met een plug and play oplossing zet Yugro de ontwikkelambities van de medewerkers centraal.

Yugro gaat 1 september live. Houd onze website en LinkedIn in de gaten!

Trainingen en opleiding

Tijdens hun dienstverband, kunnen medewerkers een legio aan trainingen en cursussen volgen. Dit is uitgebreid: alleen al binnen onze Microsoft omgeving kunnen wij extern meer dan 50 verschillende trainingen en cursussen aanbieden. Daar schreven wij, in grote lijnen, al eerder een blog over. Echter beperken wij ons niet enkel tot ontwikkeling binnen onze bestaande omgeving. Input vanuit onze medewerkers wordt gewaardeerd en zij zijn vrij om andere cursussen voor te stellen die hen kunnen helpen in hun persoonlijke groei. Ook het volgen van een Masteropleiding bieden wij alle ruimte voor.

Trainingen en opleidingen

Flexibel en betrokken

Het is belangrijk dat je de tijd krijgt wanneer je een ontwikkeltraject start. Wij denken daarin graag met onze mensen mee. Zo bieden wij de mogelijkheid aan om studiedagen op te nemen, 5 dagen per jaar. Daarnaast zijn wij zeer flexibel in onze werktijden en is thuiswerken voor ons heel normaal. Zo waarborgen wij dat iedereen de tijd krijgt om genoeg tijd en energie te kunnen steken in zijn eigen ontwikkeling. Daar worden wij als organisatie immers ook alleen maar beter van.

Jij wilt toch ook werken binnen een organisatie die jou voorop zet? DataLeaf groeit en is nog op zoek naar nieuw personeel! Kijk hier voor onze vacatures en solliciteer! Jouw CV en motivatie kan je sturen naar vacature@dataleaf.nl