Terugblik: De DataLeaf Hackaton 2019

Rond deze tijd vind meestal een van de leukste teamuitjes van het jaar plaats: de DataLeaf Hackaton! Helaas kan vanwege corona de editie van 2020 geen doorgang vinden. Daarom kijken we in deze blog terug op de editie van vorig jaar.

Eigenlijk is de Hackaton gewoon het teamuitje van DataLeaf. In 2019 vond dit plaats op de mooie conferentieboerderij Hof van Vijfeijken in Boxtel. De bestaat naast de Hackaton zelf, ook uit een leuke teamactiviteit en een afsluitende BBQ en borrel.

Locatie hackaton 2019

 

Hackaton: Azure & AI

Tijdens de Hackaton strijden onze medewerkers in teams tegen elkaar. Zij krijgen een klantcase of een themaopdracht die zij naar alle vrijheid in kunnen vullen. Dit doen zij niet met hun vaste teams: wij husselen ze door elkaar. Deze extra uitdaging is tegelijkertijd ook meteen een goede teambuilding oefening! Aan het eind van de dag wordt de winnaar gekozen door een jury. In 2019 was het thema: Azure & AI. Naar aanleiding van een klantcase was op de opdracht om te ontdekken en te gaan experimenteren wat de mogelijkheden zijn voor AI binnen Microsoft Azure. Niet alleen uitdagend en leuk, maar ook heel leerzaam.

Azure & AI

 

Leuke activiteiten en barbecue

Tussen de opdracht door, konden de teams om beurten even hun hoofd leegmaken met een leuke activiteit. Deze editie konden ze een Segway-tour doen door het mooie landschap rondom het hof.

Afsluitend was er een lekkere barbecue, waar iedereen op echte Big Green Egg smokers hun favoriete stukje vlees of vis konden bereiden. Met een lekker wijntje, biertje of frisje in de hand, sloten wij zo gezamenlijk een mooie dag af! Hopelijk kunnen wij in 2021 weer navolging geven aan deze mooie DataLeaf traditie.

Wij zij nog op zoek naar ontwikkelaars! Wil je ook onderdeel zijn van een leuke organisatie, waarbij betrokkenheid en persoonlijke groei bovenaan staan? Kijk hier voor de vacatures!