Sporten met je collega’s!

Sjak 08 september 2020
Door Sjak

Sporten met je collega’s!

‘’Vandaag ga ik écht naar de sportschool!’’ Is dit voor jou ook een herkenbaar moment, maar komt het er dan weer niet van? Bij Dataleaf hebben wij de oplossing: sporten samen met je collega’s! Onderzoek van de Nationale Vacaturebank laat de positieve effecten van sporten op werkprestaties zien: Maar liefst 79% van de werknemers geeft aan productiever te zijn wanneer zij sporten.

Gezondere en fitte werknemers

Daarnaast blijkt uit het onderzoek van de Nationale Vacaturebank dat slechts 28% van de werkgevers sporten onder haar medewerkers stimuleert. Laten wij nou net tot die 28% behoren! Bij Dataleaf vinden we het ontzettend belangrijk om te investeren in de gezondheid van onze collega’s. Fitte en gezonde medewerkers hebben meer energie, voelen zich mentaal beter, zijn geconcentreerder en leren sneller. Verder helpt sporten tegen stress en vermoeidheid. Welke werkgever wil dit nou niet stimuleren?

Sporten bij Dataleaf

Sporten onder onze medewerkers bevorderen wij op verschillende manieren. Diegene die willen, hebben de mogelijkheid om tussen de middag even de benen te strekken. Maar het echte sporten gebeurt meestal na het werk. Squashen, padel tennissen, fitnessen, hardlopen, wielrennen, mountainbiken, zwemmen of voetballen. Geen sport is ons te gek. En wil je vroeg in de ochtend, of juist laat in de middag sporten? Ook qua werktijden zijn we flexibel: Je kunt deze tijd gewoon in dezelfde week weer compenseren. Door regelmatig samen te sporten leren we elkaar op een andere manier kennen dan vanachter onze bureaus. Je samen in het zweet werken is dus ook nog eens goed voor de teamspirit!

DataLeaf Singelloop 2019

100 dagen challenge

Afgelopen jaar hebben we zelf meegedaan aan de 100 dagen challenge: Iedere medewerker moest in dat jaar 100 keer sporten. Diegene die dat niet haalde, stopte €100 in de pot. Uiteindelijk hebben we van dat geld een gezellig teamuitje georganiseerd. Ook doen we elk jaar met bijna iedereen mee aan de Breda Singelloop, met een lekker hapje eten en drinken toe. Want hoewel we belang hechten aan genoeg bewegen, zijn en blijven we nog altijd echte Bourgondiërs! ;) 

(Bron: https://www.nationalevacaturebank.nl/Persberichten/79-procent-werknemers-productiever-door-sporten)