Ook dit jaar steunt DataLeaf stichting CoderDojo!

Bij DataLeaf dragen we graag bij aan lokale initiatieven. Zo vinden wij het enorm belangrijk om te investeren in de toekomstige generatie. Daarom sponsoren wij ook dit jaar weer stichting CoderDojo, die workshops programmeren organiseert voor kinderen. Als bedrijf zijn we trots te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van deze knappe koppen van morgen!

Stichting CoderDojo zorgt ervoor dat wereldwijd jongens en meisjes van 7 t/m 17 jaar gratis leren programmeren. Een enthousiaste groep vrijwilligers organiseert maandelijks lokale Dojo’s (workshops), waarbij kinderen verschillende vaardigheden leren: Het bouwen van een website, het maken van een game of applicatie, of zelfs het programmeren van een robot. Daarnaast is een Dojo event ook een sociale plek waar deelnemers elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Zo leren kinderen zowel technische als sociale skills, die in de toekomst goed van pas zullen komen.

CoderDojo

 

Helaas heeft het Coronavirus ervoor gezorgd dat de activiteiten van CoderDojo een tijdje hebben stilgelegen, maar sinds kort vinden er weer (geheel Corona proof) live workshops plaats. Op 16 september, 14 oktober, 11 november en 16 december worden er Dojo’s georganiseerd bij de Nieuwe Veste (Makersbase) in Breda.

Wil jij jouw kinderen aanmelden voor een volgend evenement van CoderDojo in Breda? Klik dan hier.