Wéér thuiswerken, zo maak je het prettiger voor je medewerkers.

Het corona virus heeft op veel bedrijven impact. Groot of klein, bijna elk bedrijf in Nederland zal in zekere mate de effecten van de coronacrisis voelen. Nu we middenin de tweede golf zitten en weer meer thuiswerken, vergt dit ook bij DataLeaf opnieuw veel aanpassingsvermogen. De eerste golf zijn we bij DataLeaf gelukkig goed doorgekomen. We hebben dan ook veel geleerd en weten nu hoe we thuiswerken voor onze medewerkers zo prettig mogelijk kunnen maken. Lees in deze blog wat wij specifiek voor en samen met onze teams doen.

Duidelijk communiceren

Niets is zo vervelend als je werk niet kunnen uitvoeren omdat je niet weet waar je aan toe bent. Communiceer daarom alle ontwikkelingen en beslissingen op een heldere manier naar je medewerkers. Wees ook concreet over verwachtingen: wanneer wordt er gewerkt en wanneer zit het werk erop? Aan te raden is om op een snelle en directe manier te communiceren, bijvoorbeeld via de mail. Op deze manier staan de regels zwart op wit en kunnen ze snel teruggevonden worden.

 

Houd het luchtig

De hele situatie is voor zowel jezelf als je medewerkers waarschijnlijk al moeilijk genoeg. Zorg daarom voor wat lucht tussen alle negatieve berichtgeving door. Wees niet bang om grapjes te maken!

 

Zorg voor verbinding

Hou regelmatig contact met je medewerkers en laat zien dat je aan ze denkt. Organiseer online momenten om samen te zijn, bijvoorbeeld wanneer eigenlijk de vrijdagmiddagborrel zou plaatsvinden. Ook digitaal zijn er genoeg methoden om zo persoonlijk mogelijk contact te kunnen houden. Bij DataLeaf was de dagelijkse stand-up al een begrip. Daar hebben wij een dagelijkse sit-down aan toegevoegd. Een moment om te evalueren wat er is gedaan en hoe dat werd ervaren door iedereen.

 

Wees flexibel en denk mee

Denk mee met je medewerkers en met hun behoeften. Hoe los je het probleem op van die collega die bepaalde tools nodig heeft, en wat doet je met die werknemer die geen eigen laptop heeft? Bij DataLeaf maakten we het bijvoorbeeld mogelijk voor onze medewerkers om apparatuur op onze rekening aan te schaffen. Zo proberen we alle mogelijkheden te benutten om thuiswerken zo ‘normaal’ mogelijk te maken.

 

Zorg voor een bedankje

Laat mensen zien dat ze ondanks de afstand gezien worden. Stuur bijvoorbeeld een bedankje in de vorm van een presentje en een kaartje op. Bij DataLeaf hebben wij iedereen bedankt voor hun inzet met een lekkere reep chocolade en een persoonlijk geschreven kaartje. 

Thuiswerken brengt voor zowel leidinggevenden als werknemers grote uitdagingen met zich mee. Maar hier bij DataLeaf hebben we gemerkt dat je met creatieve oplossingen, geduld en vertrouwen in je medewerkers al een heel eind komt!