Yugro: Hoe persoonlijke ontwikkeling te waarborgen in tijden van thuiswerken

De persoonlijke ontwikkeling van medewerkers monitoren en faciliteren is een taak op zichzelf. Die taak waarborgen in coronatijd kan extra lastig blijken. Hoe scoort jouw organisatie op het gebied van persoonlijke ontwikkeling ten tijde van thuiswerken? En wat is de logische, volgende stap? Yugro helpt organisaties hun interne ontwikkelingstrajecten te faciliteren.

Yugro quick scan

Voordat je weet wat je als organisatie kan, is het goed om te weten waar je nu staat. De quick scan van Yugro is ook echt snel: Door middel van het beantwoorden van 6 vragen krijg je direct toegang tot jouw persoonlijke resultaten.
In welke fase zit jij met het ontwikkelingstraject dat jij hanteert voor jouw werknemers? Moet er nog een goed fundament worden gelegd, of moet er verder worden uitgebouwd op wat er al is? De quick scan geeft jou die inzichten en laat meteen zien of je goed scoort op vier pijlers die van belang zijn voor persoonlijke ontwikkeling: Analyse, Ontwikkeling, Leren en Feedback.

Juist nu in deze turbulente tijd is goed om te weten of je jouw collega’s nog goed kan bereiken en motiveren vanuit huis. Klik hier om de scan te doen!

 

 "Yugro is de slimme tool, ontwikkeld in een samenwerking tussen Togethr en DataLeaf, waarmee jij de ontwikkelambities, leerdoelen en acties rondom persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers kunt monitoren en faciliteren. Door middel van vier slimme modules houd jij persoonlijke groei en ontwikkeling in jullie organisatie leven"

Tips voor leidinggeven op afstand

Het verbeteren van het ontwikkelingstraject kan wat tijd kosten. Het is ook goed als je de tijd neemt om dit goed in te richten. Om op korte termijn toch al een goede impact op jouw medewerkers te hebben, geven wij graag wat tips mee die je alvast op weg kunnen helpen.

Allereerst neem je vertrouwen als basis. Gemiddeld 80% van de medewerkers die vertrouwen en support ervaart, heeft een positieve beleving en toont meer betrokkenheid in de organisatie. Start met het duidelijk formuleren van verwachtingen, zodat je daarna de medewerkers meer los kan laten.
Loslaten betekent niet, dat je niet meer naar elkaar om kijkt. Terwijl we thuiswerken, is het belangrijk dat je wel in verbinding blijft met elkaar. Echter is het gebruikelijke ‘koffiemachine-momentje’ is weggevallen. Plan daarom video-calls in waar je dit moment op afstand kan opvullen. Hoe staan de zaken ervoor, heeft er iemand hulp nodig en het belangrijkste: Hoe gaat het met iedereen? Geef jouw mensen het gevoel dat ze ook op afstand gezien worden.

 Laat ook blijken dat er begrip is voor elkaar. De situatie van thuiswerken is inmiddels niet meer compleet nieuw, maar kan nog steeds veel impact hebben. Ieders thuissituatie is anders, waardoor de nieuwe werkomgeving voor de een minder ideaal kan zijn dan voor de ander. Geef dit aan de voorkant aan, zodat ieder aan kan geven wat zijn of haar situatie is. Zo weet iedereen van elkaar, waar zij mee moeten werken.

De juist middelen

Het geluk van thuiswerken in deze tijd is dat er genoeg technologieën zijn die ons daarmee kunnen helpen. Maar hoe kan je op afstand jouw collega’s blijven stimuleren dat zij hun ontwikkelambities waarmaken? Ambitie motiveert medewerkers en draagt bij aan de intrinsieke motivatie, dromen uitspreken en over de bereidheid én de wil echt iets te veranderen en/of te gaan betekenen.

Benieuwd hoe je dit kunt vormgeven in jouw organisatie? Yugro helpt jouw graag met het inrichten van een ontwikkeltraject die perfect aansluit op jouw organisatie én jouw mensen. Kijk op de website voor meer informatie!