Yugro: het belang van ontwikkeling op de werkvloer

Bij DataLeaf staat persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel. Dat blijkt uit onze bedrijfscultuur: veel van onze medewerkers hebben een opleiding gevolgd naast hun (fulltime) baan. Alleen al binnen onze Microsoft omgeving kunnen wij extern meer dan 50 verschillende trainingen en cursussen aanbieden. Maar geen saaie beoordelingsgesprekken bij ons; door middel van het platform Yugro houden we de persoonlijke groei bij van onze collega’s.

Yugro

Vier van de vijf millennials geven aan dat de mogelijkheid om nieuwe vaardigheden op te doen zwaar meetellen bij het vinden van een nieuwe baan. Dit toont het belang van persoonlijke ontwikkeling op de werkvloer. Samen met Togethr hebben wij daarom Yugro ontwikkeld. Yugro is een platform dat de ontwikkelambities van je medewerkers centraal zet. Door middel van meer autonomie, transparantie en samenwerking stelt Yugro medewerkers in staat om doorlopend focus te houden op hun ontwikkelambities en persoonlijke leerdoelen. Zowel voor leidinggevenden als medewerkers is het eenvoudig om concreet aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling. Door op de juiste manier het gesprek te voeren kunnen echt stappen worden gezet. Yugro is dé tool waar ambitie, ontwikkeling en groei samenkomen, en werkt met vier bouwstenen:

 

1. Ambities bepalen

Ambitie is een sterke basis voor een succesvol team. Het is een drijfveer die je je dromen laat nastreven en het motiveert je iets te veranderen of te verbeteren. Maar om ambities te kunnen waarmaken, moeten mensen eerst weten (en uitspreken) wat ze echt willen. Hoe je dat praktisch aanpakt is vaak de vraag.

2. Doelen vaststellen

Doelen maken ambities en ideeën concreet, maar zijn vaak vaag geformuleerd of te vrijblijvend. Het gevaar hiervan is dat ze niet, of maar gedeeltelijk worden nagestreefd en behaald. Concrete doelen zijn dus van groot belang om ze ook daadwerkelijk te behalen. Maar hoe blijf je zicht houden op alle geformuleerde doelen van je medewerkers?

3. Concrete acties opstellen

Je kunt wel een doel hebben gesteld, maar als je geen concrete actie onderneemt stelt zo’n doel weinig voor. Acties geven vorm aan je ambitie; je bent daadwerkelijk bezig met het zetten van stappen en werkt toe naar een één punt. Maar hoe leg je heldere actiepunten overzichtelijk vast?

4. Dialoog voeren

Continue de vinger aan de pols houden kan er bij een drukke periode nog wel eens bij inschieten. Maar om medewerkers te ondersteunen en bij te sturen waar nodig, is het essentieel om als medewerker en leidinggevende continue in gesprek te blijven. Maar hoe blijf je dit doen?

 

Kortom, Yugro maakt je organisatie toekomstbestendig door het ontwikkelproces van je medewerkers te faciliteren. Benieuwd of Yugro wat voor jouw medewerkers kan betekenen? Vraag een gratis Quick Scan aan via de website.