10 jaar partnership met Expoints!

Andere bedrijven helpen klantgericht te ondernemen. Dat is de droom van Marcel en Martijn, eigenaren van onze partner Expoints. Dit jaar staan wij stil bij het 10-jarig jubileum van ons partnerschap! Samen met Marcel blikken wij terug op onze bijzondere relatie.

Toen Marcel en Martijn op het idee kwamen om een consultancy organisatie op te richten met een focus op klantgericht ondernemen, was alleen dat er: het idee. Zij waren op zoek naar een IT-leverancier die voor hen de software kon leveren die zij zochten. De partij die zij in eerste instantie  kenden uit hun eigen netwerk, was niet wat zij zochten. “Deze partij was heel erg op hun eigen systeem gericht en vandaar niet flexibel”, vertelt Marcel. “Door binnen onze persoonlijke kringen verder te vragen, werden wij in contact gebracht met Jurgen en Mario van DataLeaf. Wij vertelden hen onze visie en de kansen die wij zagen. Jurgen en Mario maakten voor ons een businessplan met een gezamenlijke propositie.”
En die propositie sloot aan op de wensen van Marcel en Martijn. Maart 2010 zijn de handen ineengeslagen en is DataLeaf begonnen met het bouwen van de software: de eerste versie van de feedback management software. “We hadden medio 2010 al drie klanten, maar nog geen product!” vertelt Marcel lachend. “We moesten hard aan de bak, het doel was om januari 2011 live te gaan met de eerste versie.” Dit was natuurlijk een risico, maar gelukkig werd dit risico eerlijk verdeeld. DataLeaf heeft zich sinds dag één opgesteld als een IT-partner, geen leverancier. In dit partnermodel werden afspraken vastgelegd over de verdeling van kosten en opbrengsten. “Dit voorstel gaf ons als start-up vertrouwen in een goede samenwerking. Wij zijn 12 januari 2011 live gegaan. Expoints was een feit!”

Nu, 10 jaar later, is Expoints met een inmiddels volwassen en geavanceerdere feedback managementsysteem dé specialist in het uitvragen van feedback bij klanten én medewerkers. De initiële omzet- en schaaldoelstellingen die in 2011 waren gesteld, waren in 2015 al behaald. Klanten in portefeuille zijn onder andere Nationale-Nederlanden, KPN en Bol.com. Al die jaren bevindt de frontoffice zich bij Expoints in Eindhoven en de backoffice bij DataLeaf in Breda. Wekelijks worden er werknemers uitgewisseld om bij elkaar op kantoor te werken, om zo kennis en kunde te kunnen delen en de lijnen kort te houden. Op deze manier voelt het meer als één grote organisatie. “Samen sturen wij op een jaar meer dan 10 miljoen mailtjes naar klanten, een bijzonder groot aantal”, aldus Marcel en zo vinden ook wij. Samen gaan wij ons best doen om nog 10 mooie jaren aan dit jubileum toe te gaan voegen. Marcel en iedereen van Expoints, bedankt!

"Inmiddels gebruiken meer dan 10 miljoen mensen onze software!"

marcel_9d515461c7908902dec315a311ac97c7 (1)
Marcel Rosbergen
Expoints