Direct naar content

Hoe kies je de juiste softwareontwikkelaar?

software doorontwikkelen
Nick van Tellingen 20 april 2022
De juiste softwareontwikkelaar kiezen kan best een klus zijn. Je wilt immers dat jouw maatwerk software het verschil gaat maken. Hoe weet je zeker dat je de juiste partner kiest wanneer je zelf niet over uitgebreide software expertise beschikt? En waar moet je überhaupt beginnen met zoeken? Deze 6 tips laten jou de juiste softwareontwikkelaar kiezen.

Leert de ontwikkelaar jouw doelgroep kennen?

Eén onderdeel dat goede software van geweldige software onderscheidt, is het rekening houden met de eindgebruiker. Wie werkt er straks dagelijks met de software? Jouw medewerkers, de consument, of een compleet andere doelgroep? Wanneer je een softwareontwikkelaar kiest, let er dan op dat deze de waarde inziet van de gebruikersdoelgroepen te leren kennen. Zo garandeer je dat de software de gebruiker past als een handschoen.

Via welke methode werkt de softwareontwikkelaar?

Een werkwijze die succesvol is gebleken, specifiek in de softwarebranche, is de scrummethode. In kleine sprints worden steeds (deel)producten opgeleverd, waarna het product geëvalueerd wordt en jij als klant feedback kunt geven. Op deze manier wordt er zoveel mogelijk waarde opgeleverd in een zo’n kort mogelijke tijd. Bij DataLeaf zijn we gespecialiseerd in scrum. Door deze manier van werken zijn we flexibel en heb jij als klant snel resultaat in handen.

Werkt je softwareontwikkelaar met toekomstbestendige software?

Naast kwaliteit en veiligheid is de toekomstbestendigheid van je softwaresysteem één van de belangrijkste factoren voor succes. Je hebt er namelijk niets aan wanneer je nieuwe software over een paar jaar alweer verouderd is. Bij DataLeaf hebben we al meer dan 20 jaar ervaring in het vernieuwen van je verouderde software. Het blijven verbeteren van applicaties geeft je een concurrentievoorsprong en zorgt ervoor dat je bedrijfsprocessen continu geoptimaliseerd zijn.

Past de bedrijfscultuur goed bij de jouwe?

En ook niet geheel onbelangrijk; wat is de bedrijfscultuur van de softwaredeveloper, en komt deze overeen met die van jouw bedrijf? Het vinden van een klik is enorm belangrijk omdat je vaak voor een langere tijd samenwerkt. Luister dus goed naar je gevoel bij het kiezen van de juiste softwareontwikkelaar.

Heeft het bedrijf alle disciplines in huis?

Bij het ontwikkelen van een softwareapplicatie komen vele verschillende disciplines kijken. Denk bijvoorbeeld aan een architect, een product owner, een frontend developer en een backend developer. Een goede ontwikkelaar heeft mensen in dienst die al deze disciplines beheersen, en staat daarnaast ook op de lange termijn voor je klaar. Let er daarom goed op of jouw developer over voldoende omvang beschikt.

Is je softwarebedrijf ISO-gecertificeerd?

Een ISO-certificering toont aan dat je als softwarebedrijf kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel hebt staan. Als één van de weinige bedrijven in de softwarebranche heeft DataLeaf drie verschillende ISO-certificeringen: ISO 9001, ISO 27001 en NEN 7510. De ISO 9001 laat zien dat je als bedrijf je kwaliteitsmanagement op orde hebt, waar de ISO 27001 bewijst dat je als bedrijf voldoet aan alle eisen op het gebied van informatiebeveiliging. De NEN 7510 is een certificering speciaal voor de zorg: met een NEN 7510 geef je aan dat veiligheid in het beheren van persoonlijke gezondheidsinformatie topprioriteit is. Voor onze partners zijn deze certificeringen dé garantie dat ze bij DataLeaf te maken hebben met een betrouwbare en veilige organisatie.

 

Neem contact op!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.
Neem contact op
tech trends