Direct naar content

Maatwerk software laten ontwikkelen

Bij DataLeaf zijn we groot fan van maatwerk software. Maar we begrijpen ook dat software die op maat gemaakt wordt een flinke investering is. Software moet ontwikkeld en geïmplementeerd worden. Daarnaast moeten de eindgebruikers ermee leren werken. Je gaat dus niet over één nacht ijs wanneer je kiest voor software op maat.

Neem contact op
maatwerk software

Wat is maatwerk software?

Maatwerk software wordt voor jou gebouwd aan de hand van jouw wensen en behoeften. De software is flexibel en groeit mee wanneer de organisatie ook verandert. Bedrijfsprocessen worden namelijk zo ondersteund dat aanpassingen niet nodig zijn. Je kunt alle functionaliteiten aan maatwerk software toevoegen die je nodig hebt, natuurlijk afhankelijk van het budget. Je kiest voor maatwerk software wanneer standaard software niet voldoet aan je wensen of wanneer je complexere bedrijfsprocessen hebt. Innoveren is makkelijk; je bepaalt zelf wanneer het tijd is voor doorontwikkeling.

Maatwerk software vs. standaard software

Standaard software is software die ontworpen en ontwikkeld is voor een brede markt, en niet voor een specifieke organisatie. Het kan worden verkocht aan een groot aantal gebruiker en is minder aanpasbaar dan werk op maat. Organisaties kunnen daarom gedwongen worden om hun processen aan te passen aan de functionaliteit van de software, in plaats van dat de software wordt aangepast aan de processen van de organisatie.

Welke maatwerk oplossingen wij bieden? Precies dat waar jij behoefte aan hebt. Denk aan webapplicaties, maar ook platformen, portalen, bedrijfsapplicaties of een combinatie hiervan. Bij DataLeaf zijn we overtuigd van de voordelen van maatwerk software. Elk bedrijf is uniek en verdient dan ook unieke software.

De voordelen van maatwerk software

 • Afgestemd op specifieke behoeften
  Software op maat is specifiek ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de specifieke behoeften en eisen van een organisatie of individuele gebruiker. Dit betekent dat de software perfect is afgestemd op de processen, workflows en behoeften van de organisatie. En zo betaal je alleen voor de functionaliteiten die je gebruikt.
 • Schaalbaarheid
  Maatwerk software kan worden ontworpen om te groeien en uit te breiden naarmate de organisatie groeit en verandert. Het kan gemakkelijk worden aangepast en uitgebreid om nieuwe functies en mogelijkheden toe te voegen, zonder dat de organisatie zich zorgen hoeft te maken over het vinden van een nieuwe softwareoplossing.
 • Onderhoud
  Kies je voor DataLeaf, dan is het onderhoud inbegrepen in de ontwikkelingskosten. Dit betekent dat je geen extra kosten hoeft te betalen voor het onderhoud van de software. Daarnaast zorgen we ervoor dat we samen met jou de software blijven doorontwikkelen. Nieuwe functionaliteiten toevoegen is dus later altijd nog mogelijk.
 • Unieke functies en mogelijkheden
  Maatwerk bevat vaak unieke functies en mogelijkheden die niet beschikbaar zijn in standaard commerciële softwareoplossingen. Dit levert jouw organisatie voordelen op ten opzichte van je concurrenten.
 • Kostenbesparing op de lange termijn
  Hoewel de initiële kosten van op maat gemaakte software hoger kunnen zijn dan die van standaard commerciële softwareoplossingen, kan het op de lange termijn kostenbesparend zijn. Maatwerk software kan leiden tot meer efficiëntie en productiviteit, minder verlies van tijd en middelen, minder fouten en minder ondersteuningskosten.

Klaar voor de toekomst met maatwerk software

Ons team van ervaren developers denkt met jou mee en brengt jouw idee naar IT. Met gevoel voor business en onze top-expertise in Microsoft technologie en user experience ontwikkelen wij bedrijfskritische en efficiënte applicaties. Onze experts helpen met het vertalen van jouw wensen in innovatieve software, volgens de SCRUM methodiek. Op deze manier kunnen we snel aan de slag om software te ontwikkelen die jou je doelstellingen helpt te behalen.

DataLeaf biedt meer dan alleen een stukje maatwerk software: Samen ontwikkelen wij een veilige en toekomstgerichte oplossing voor jouw probleem of doel. We zijn pas tevreden als we hier volledig in zijn geslaagd!

De zekerheden bij softwareontwikkeling door DataLeaf

 • ISO 9001 kwaliteitsmanagement + ISO 27001 informatiebeveiliging
 • ISO gecertificeerde hosting
 • 99,95% beschikbaarheid
 • Schaalbaarheid
 • Cloud oplossingen in Microsoft Azure (ISO 27017)
 • Onderhoud van Legacy Software
 • Behoud van informatie
 • Security

Zij gingen je voor

Jouw eigen maatwerk software?

Meer informatie over de mogelijkheden voor software op maat? Neem contact met ons op.

Neem contact op