Direct naar content

Je software uitbesteden? Zó maak jij dit proces tot een succes!

strategische IT-sessie
Nick van Tellingen 20 april 2022
Het uitbesteden van je software is de nieuwe standaard tegenwoordig. De belangrijkste reden is eenvoudig: het bespaart tijd en geld. Maar niet alleen kostenreductie is een voordeel. Ook houd je je focus op kernactiviteiten, kun je je capaciteitsproblemen oplossen, verbeter je de kwaliteit van je service en profiteer je van een betere beveiliging. Maar software uitbesteding vereist ook voor jou als klant wat werk van tevoren. Waar moet je aan denken bij het laten uitbesteden van je software?

Je huis op orde

Stap één voordat je begint aan het uitbesteden van je software: je huis op orde hebben. We kunnen dit niet vaak genoeg benadrukken. Een goede basis is key! Uit ervaring mogen we zeggen dat veel bedrijven hun huis nog niet op orde hebben. Je kunt de beste software ter wereld ontwikkelen, maar wanneer er een hoop interne inefficiëntie plaatsvindt, is dit vergeefse moeite. Zorg daarom voor goed op elkaar aansluitende systemen, kies de beste methode voor dataopslag en beveilig je data. 

Definieer het product en de eindgebruiker

Voordat je zelfs maar overweegt om softwareontwikkeling uit te besteden, moet je je ideeën op papier zetten. Een mislukte applicatie is vaak het gevolg van (verkeerde) aannames over de markt, het product en de concurrentie. Probeer daarnaast niet ieders probleem op te lossen, maar definieer een duidelijke en afgebakende doelgroep. Inspelen op de behoefte van elke gebruiker is veel te breed, en zal uiteindelijk niets oplossen. Zet daarom de behoefte van de eindgebruiker op papier en voorkom verspilde moeite.

Transparantie bij software uitbesteding

Succesvolle softwareoutsourcing vereist communicatie tussen een klant en het IT-bedrijf. Beide partijen moeten het eens worden over prioriteiten en eisen. Door te kiezen voor een softwareleverancier met een duidelijke en transparante aanpak, vind je een gelijkgestemde partner die zich volledig inzet voor de kwaliteit van jouw software.

Communicatie is key

Bedrijfsdoelen kunnen veranderen of evolueren, en als je je doelen niet bespreekt met de outsourcingspartner kan dit problemen opleveren. Zorg daarom voor goede communicatiekanalen zoals videoconferenties en regelmatige meetings met het softwareteam.

Meetbare doelen

Doelen belangrijk om succes daadwerkelijk te meten. Voor een succesvolle uitbesteding van je software is het belangrijk om meetbare doelen voor de lange en korte termijn vast te stellen. Zorg voor een duidelijke visie op het project en zet verwachtingen op papier.

Uitbesteden kan zorgen voor een snellere, goedkopere en makkelijkere ontwikkeling van software. Door jezelf voor te bereiden en de juiste vragen te stellen, kun je veelgemaakte uitbestedingsfouten voorkomen. Hebben we je interesse gewekt? Neem eens vrijblijvend contact met ons op, wij informeren je graag over de mogelijkheden.

 

Neem contact op!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.
Neem contact op
tech trends