Direct naar content

Koen, Arno en Matthijs afgestudeerd!

Koen Arno Mattijs afgestudeerd
Nick van Tellingen 4 augustus 2022

De afgelopen maanden hebben we bij DataLeaf de eer gehad om Koen, Arno en Matthijs in ons team te verwelkomen als afstudeerders. Ze zijn binnen DataLeaf als volwaardige medewerkers aan de slag te gaan voor onze klanten. En daarnaast hebben ze natuurlijk hun opdracht vanuit school afgerond. Wij vroegen Koen, Arno en Matthijs naar hun tijd bij DataLeaf, het resultaat van hun afstuderen en hun volgende stapppen. Lees je mee?

Koen Huisman

Wat heb je gedaan tijdens je stage?
In welke markt ligt potentie om Oscar uit te breiden, wat is ervoor nodig om daar te komen en wat wordt de positie van Dataleaf in deze markt? Dat zijn, even kort omschreven, de vragen waar ik tijdens mijn marketing afstudeerstage antwoord op heb gezocht en gevonden! Het gaat hier om een toekomstgericht plan, waar DataLeaf ter zijner tijd veel kennis over de markt uit kan halen en weloverwogen keuzes kan maken. Ik heb tijdens het onderzoek een verdieping gedaan in de positionering binnen de markt op basis van merkidentiteit, doelgroep en concurrentie.

Hoe is je stage bij Dataleaf bevallen?
Ik ben super enthousiast en dankbaar voor hoe deze periode is verlopen. Zowel de opdracht, de communicatie/begeleiding en uiteraard de gezelligheid binnen dit bedrijf hebben ervoor gezorgd dat ik met een mooie 9.0 ben afgestudeerd!

Wat ga je nu doen/wat zijn je toekomstplannen?
Na mijn stage blijf ik nog een tijdje bij DataLeaf, omdat ik het hier naar mijn zin heb en mijn opgedane kennis verder in praktijk wil brengen binnen dit bedrijf. Ik zou graag nog een studie volgen, mogelijk in combinatie met mijn werk hier. Dat lijkt me ideaal!

Arno Nagtzaam

Wat heb je gedaan tijdens je stage?
Tijdens mijn tijd als informatica stagiair bij DataLeaf heb ik me beziggehouden met het ontwikkelen van een verboden woordenlijst in combinatie met een centraal beheersysteem voor Expoints. Expoints heeft van verschillende klanten de wens gekregen om een filter voor scheldwoorden te ontwikkelen voor open feedbackteksten. Om dit filter te gebruiken wordt er gebruik gemaakt van lijsten met woorden die niet in de feedback voor mogen komen. De uitdaging zat vooral in het ontwikkelen van een systeem waarmee meerdere woordenlijsten op een centrale plek beheerd kunnen worden. Niet iedere partij wil namelijk dezelfde woorden filteren als andere partijen. Dit systeem kan in de toekomst uitgebreid worden met andere configuraties die op een centrale plek beheerd moeten worden.

Hoe is je stage bij Dataleaf bevallen?
Mijn stage bij DataLeaf is goed bevallen. Ik ben gedurende de stageperiode goed begeleid door mijn team en heb het vaak ook buiten werktijd erg gezellig gehad met verschillende teamgenoten. Uiteindelijk heb ik mijn stage afgerond met een mooie 7.5!

Waarom zou je als technische informatica student een stage bij Dataleaf aan- of afraden?
Ik zou informatica studenten aanraden om bij DataLeaf te komen afstuderen omdat er binnen de organisatie een echte familiesfeer hangt. Iedereen staat open voor een praatje of om je waar nodig te helpen. Het team waarin je komt te werken neemt je op als volwaardig teamgenoot en je wordt gedurende de stageperiode meegenomen in het gehele software-ontwikkelingstraject binnen het team.

Matthijs Westra

Wat heb je gedaan tijdens je stage?
Als informatica stagiair bij DataLeaf heb ik me tijdens mijn afstudeerperiode bezig gehouden met het maken van een uitbreiding op Yugro voor teams en organisaites. Yugro is een tool om de ontwikkelambities, leerdoelen en acties rondom persoonlijke groei en ontwikkeling van medewerkers te monitoren en faciliteren. Verder heb ik geprobeerd om Yugro in de cloud te draaien en om zo de mogeljkheden voor cloud services te onderzoeken.

Hoe is je stage bij DataLeaf bevallen en zou je een stage hier aan- of afraden?
Mijn stage bij DataLeaf is zeer goed bevallen, ik ben dan ook met een mooie 7.8 afgestudeerd. Ik zou een stage bij Dataleaf aanraden omdat het een zeer fijn bedrijf is om te werken. Je kan er veel leren, de collega’s zijn gezellig en er hangt een prettige werksfeer.

Wat ga je nu doen/wat zijn je toekomstplannen?
Ik ga nu een master opleiding computer science volgen. En daarna? Dat zien we dan wel weer!

Ook afstuderen bij DataLeaf?

Ook als afstudeerder aan de slag met toffe en innovatieve softwareprojecten? We hebben in ons team altijd wel een plekje voor je. Bekijk eens onze vacatures voor informatica stagiair of marketing stagiair.

Naar de vacatures
tech trends