Direct naar content

Wij zijn Microsoft Silver Partner: Wat betekent dit?

Bij DataLeaf werken we al jaren met Microsoft-producten. Met Microsoft kun je overal en altijd met iedereen samenwerken. Ook zijn we al 15 jaar Microsoft Silver Partner, wat veel voordelen met zich meebrengt. Binnenkort wordt dit Microsoft certificaat anders ingericht en komen de ‘Silver’ of ‘Gold’ statussen te vervallen. Maar wat betekent überhaupt een Microsoft partnerschap en wat houden de veranderingen in?

Microsoft Silver partner
Nick van Tellingen 30 september 2022

Wat betekent Microsoft Silver Partner?

Partner van Microsoft word je niet zomaar. Bedrijven worden beoordeeld op basis van 19 verschillende competenties. Op basis hiervan kan Microsoft je benoemen tot gecertificeerde partner. Silver Partners laten zien specialistische kennis in huis te hebben, en maar 5% van alle Microsoft partners wereldwijd is een Microsoft Silver Partner.

Met een Microsoft Silver Partner certificaat tonen we aan dat we aan bepaalde voorwaarden voldoen. Ook laten we zien dat we beschikken over de juiste technische kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een bepaald certificaat. Als partner kunnen onze softwarespecialisten kunnen zich blijven ontwikkelen door het volgen van trainingen en examens. We kunnen bovendien direct contact leggen met productiespecialisten van Microsoft. Met die extra expertise kunnen we de voordelen van Microsoft voor onze klanten optimaal benutten. En daarnaast geeft het partnerschap ons toegang tot diverse resources zoals software en (cloud)diensten waarmee we kunnen testen, onderzoeken en onze kennis uitbreiden. 

De voordelen voor onze klanten

Wat is dan precies het voordeel van onze certificering voor jou als klant?

  • Kwaliteit. Als Silver Partner voldoen we aan strenge normen van Microsoft. We moeten continu op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in onze branche. Onze medewerkers hebben meerdere examens moeten afleggen om deze certificering te behalen, en jaarlijks wordt onze kennis opnieuw getoetst. We werken ieder jaar hard en houden onze kennis op peil om ook volgend jaar weer als Silver Partner te worden gezien.
  • Support van Microsoft. Als Microsoft Silver Partner hebben onze developers specifieke vaardigheden die goed aansluiten bij wat jouw bedrijf nodig heeft. Daarom hebben we de hulp van Microsoft niet snel nodig. Mochten we toch eens ondersteuning nodig hebben, kunnen we als Silver Partner rekenen op snelle support en gegarandeerde responstijden. Hierdoor ben jij ook sneller geholpen.
  • Proof of concept. Als Silver Partner hebben we toegang tot verschillende productlicenties van Microsoft, waardoor we demo’s kunnen ontwikkelen. Dit betekent dat we onze producten kunnen testen voordat je all-in gaat op een oplossing.

Het Silver en Gold programma verdwijnt

Onlangs kondigde Microsoft aan dat het huidige Silver en Gold programma verdwijnt. Met name in de resellers wereld zag je dat veel partijen op vrij eenvoudige manier de Silver status konden behalen. In veel gevallen had je bijvoorbeeld maar één examen nodig om te voldoen aan de voorwaarden. Juist door de steeds grotere complexiteit binnen de IT vindt Microsoft het steeds belangrijker dat je aantoonbare expertise hebt om klanten te helpen. Het nieuwe partnerschap zal een onderscheid gaan maken tussen kleinere en grotere IT-partijen, aangezien niet elke groep meer in staat zal zijn aan de nieuwe partnervoorwaarden te voldoen. 

De ontwikkelingen volgen zich razendsnel op. We vinden het dan ook enorm belangrijk om met onze organisatie te blijven investeren in de kennis en vaardigheden van onze mensen. Het Silver partnerschap is dus niet het einde, maar spoort ons aan om onze competenties te blijven uitbreiden.

Samenwerken met een Microsoft Silver Partner?

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Naar de vacatures
tech trends