Direct naar content

Zij vertellen over hun ervaring met een stage bij DataLeaf

Ontmoet Viktor, Julia en Devin!

Nick van Tellingen 23 maart 2023
cc82212a-8dcc-4f12-a95d-73296348b584

Er zijn weer flink wat nieuwe gezichten gestart bij DataLeaf! Niet één, twee, maar zelf drie nieuwe stagiairs. Viktor, Julia en Devin hebben net hun eerste stageweken erop zitten. Benieuwd naar wat ze voor DataLeaf gaan betekenen en waar ze zich vanuit school op gaan focussen? Lees snel mee!

Viktor van der Borst

Welkom Viktor! Kun je kort iets meer over jezelf vertellen?
‘Mijn naam is Viktor van der Borst, ik ben 28 jaar oud en woonachtig in Breda. Momenteel volg ik een opleiding Informatica aan Avans University of Applied Sciences, waar ik werk aan mijn Associate Degree. Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in IT, en deze interesse is tijdens mijn studie alleen maar verder gegroeid. Ik ben met name geïntrigeerd geraakt door de ontwikkeling van IT-systemen.’

Hoe ben je bij DataLeaf terecht gekomen en wat was de reden dat je voor een stage bij DataLeaf koos?
‘Ik heb gekozen DataLeaf als stagebedrijf gekozen na het vergelijken van verschillende opties. Wat mij bijzonder aantrok bij DataLeaf was het warme ontvangst dat ik kreeg. Tijdens onze eerste kennismaking hebben we in goed overleg gekeken naar de mogelijkheden voor mij en welke stage het beste bij mijn interesses en vaardigheden zou passen. Hierdoor voelde ik me meteen op mijn gemak en vond ik de sfeer heel prettig. Ik ben ervan overtuigd dat ik tijdens mijn stageperiode bij DataLeaf de kans krijg om te groeien en mezelf verder te ontwikkelen op zowel professioneel als persoonlijk vlak. Kortom, ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van het team van DataLeaf tijdens mijn stageperiode.’

Hoe zijn de eerste weken bevallen?
‘Ik ben momenteel in mijn derde week van mijn stageperiode en kijk ernaar uit om nog veel meer interessante ervaringen op te doen. Maar, wat ik op dit moment het leukst en fijnst vind aan werken bij Dataleaf, is de goede sfeer en omgang met elkaar. Zowel tijdens het werk als tijdens de pauzes en meer ontspannen momenten is er een positieve en respectvolle sfeer. Ik voel me daardoor erg op mijn gemak en dit bevordert een goede samenwerking en ontwikkeling. Ik ben blij dat ik bij Dataleaf stage mag lopen en kijk ernaar uit om hier nog veel meer te leren en te groeien!’

Met welke projecten/werkzaamheden ben je momenteel bezig, zowel als afstudeeropdracht als werkzaamheden binnen DataLeaf?
‘Momenteel ben ik bezig met twee verschillende aspecten. Ten eerste draai ik mee met het team van de servicedesk om hun dagelijkse werkzaamheden te observeren en te ondersteunen waar nodig. Ten tweede focus ik mij op de ontwikkeling van een beheerapplicatie die bedoeld is om het servicedeskteam efficiënter te laten werken en handmatig uitgevoerde functies te automatiseren. Een belangrijk onderdeel hiervan is het vereenvoudigen van het proces van het schrijven en uitvoeren van query’s, om de taken van het team gemakkelijker en sneller te maken.’

Waar houd je je naast stage en school mee bezig?
‘Naast mijn en stage en school, heb ik verschillende hobby’s. Ik speel bijvoorbeeld een paar keer per week honkbal, waar ik mijn competitieve kant kan laten zien. Daarnaast pas ik vaak op mijn neefjes en nichtje die tussen de 0 en 4 zijn. Ook vind ik het leuk mijn eigen IT-projectjes te ontwikkelen en ben ik graag met vrienden.’

Julia Janssen

Welkom Julia! Kun je kort iets meer over jezelf vertellen?
‘Mijn naam is Julia Janssen en ik ben 24 jaar. Ik zit in het laatste jaar van de opleiding Bedrijfskunde, welke ik volg op de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Omdat ik in mijn laatste jaar zit, is het dus tijd voor het afronden van de opleiding. Dit gebeurt aan de hand van een welbekend afstudeeronderzoek.’

Hoe ben je bij DataLeaf terecht gekomen en wat was de reden dat je voor een stage bij DataLeaf koos?
‘Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte afstudeerplek, heb ik diverse gesprekken gevoerd met verschillende bedrijven. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om de laatste fase van mijn opleiding af te ronden bij DataLeaf. Waarom? Allereerst omdat ze een uitdagende opdracht voor mij hebben, waarbij ik echt iets kan betekenen voor het bedrijf. Verder verwacht je als student dat je tijdens een (afstudeer)stage goede begeleiding krijgt. Dit is namelijk niet bij elk bedrijf vanzelfsprekend, maar bij DataLeaf is dit wel goed geregeld. Je wordt namelijk gekoppeld aan een eigen stagebegeleider, die altijd voor je klaar staat en meedenkt. Daarnaast wil ik na het behalen van mijn diploma gaan werken. Bij DataLeaf zijn al eerder stagiaires blijven hangen. Voor mij was dit ook een reden om te kiezen voor deze stageplaats.’

Met welke projecten/werkzaamheden ben je momenteel bezig, zowel als afstudeeropdracht als werkzaamheden binnen DataLeaf?
‘Ondertussen ben ik al een aantal weken bezig met mijn afstudeeronderzoek. Het elektronisch cliëntendossier Oscar staat hierbij centraal. Door de overname van het ECD loopt DataLeaf tegen een aantal problemen aan. Aan mij de taak om daar een passende oplossing voor te vinden.’

Hoe zijn de eerste weken bevallen?
‘In de korte tijd dat ik hier stage loop, voel ik me hier helemaal thuis. DataLeaf is een ambitieus bedrijf, dat altijd streeft naar ‘beter’. De werknemers zijn gedreven en
professioneel, maar er hangt wel een informele sfeer. Elke dag wordt er gekaart en getafeltennist en op vrijdag wordt de week afgesloten met een vrijmibo. Ik ben blij met de kans die ik heb gekregen binnen DataLeaf en ga extra hard mijn best doen om een mooie afstudeeropdracht neer te zetten.’

Devin van de Berg

Welkom Devin! Kun je kort iets meer over jezelf vertellen?
‘Ik ben Devin van de Berg, 22 jaar oud en ik kom uit Breda. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de opleiding IT & Business, dit studeer ik aan de Fontys Hogeschool in Tilburg.’

Hoe ben je bij DataLeaf terecht gekomen en wat was de reden dat je voor een stage bij DataLeaf koos?
‘Voor mijn afstudeertraject zocht ik een stage gericht op data-analyse. Via een vacaturepost kwam ik al snel terecht bij DataLeaf. Na mijn sollicitatie werd er al snel contact met mij opgenomen en hebben we in een meeting op het kantoor van DataLeaf de mogelijke opdracht besproken. Ik was hier heel enthousiast over, omdat het aansloot bij mijn leerdoelen en interesses voor dit semester en heb daarom besloten om voor deze stage te kiezen.’

Hoe zijn de eerste weken bevallen?
‘Bij DataLeaf is er een erg open sfeer op de werkvloer en iedereen is bereid om je te helpen bij vragen. Daarnaast is het voor DataLeaf belangrijk dat, naast winst die het afstudeertraject kan bieden voor het bedrijf, er ook altijd aan de verwachtingen van de opleiding wordt gedacht. Dit zorgt voor rust en motivatie om resultaten te bereiken.’

Met welke projecten/werkzaamheden ben je momenteel bezig, zowel als afstudeeropdracht als werkzaamheden binnen DataLeaf?
‘Voor mijn afstudeeropdracht doe ik onderzoek binnen het Expoints team van DataLeaf. Samen met Expoints en DataLeaf hebben we besloten om ons te richten op statistieken: het creëren van meer inzicht in vragenlijsten (response, invultijd, deels ingevuld, blokkades, etc.) aan de hand van data-analyse en de weergave hiervan in het dashboard.’

Waar houd je je naast stage en school mee bezig?
‘Naast mijn school en stage ben ik graag bezig met sport. Tot kort geleden was dit voornamelijk voetbal en tegenwoordig heb ik squashen, snowboarden en hardlopen opgepakt en ga ik regelmatig naar de sportschool. Hiernaast breng ik nog graag tijd door met mijn vriendin en vrienden.’

 

We zijn blij dat jullie er zijn en wensen jullie veel succes met jullie stage en schoolopdracht!

Stage lopen?

Ook stagelopen bij DataLeaf? Bekijk dan hier onze vacatures.

Bekijk vacatures
tech trends