Direct naar content

Veelgestelde vragen bij de ontwikkeling van maatwerk software

oude software vernieuwen
Nick van Tellingen 20 april 2022
Weten dat je maatwerk software nodig hebt en de daadwerkelijke stap zetten om het te realiseren zijn twee verschillende dingen. Zeker als je nog nooit met een softwarepartij hebt samengewerkt kunnen we ons voorstellen dat je met veel vragen zit. Om je op weg te helpen hebben we in deze blog een aantal veelgestelde vragen bij de ontwikkeling van maatwerk software uitgelicht.

Hoeveel tijd kost het ontwikkelen van maatwerk software?

Goed werk heeft tijd nodig, zo ook het ontwikkelen van software op maat. Een precieze inschatting maken blijft lastig; elk project is namelijk anders en moet rekening houden met verschillende factoren. Hoeveel tijd het kost om maatwerk software te ontwikkelen ligt onder andere aan de aard van de opdracht, de complexiteit en of er nog werk nodig is na oplevering. Daarnaast kunnen er ook tijdens ontwikkeling problemen opspelen, zoals een applicatie die op er één specifiek model telefoon niet werkt, of een onverwachte bug waarvoor een oplossing gezocht moet worden.

Is maatwerk software schaalbaar?

Wat gebeurt er als je klanten of organisatie veranderen? Je wilt natuurlijk niet dat de software die je net hebt laten ontwikkelen dan nutteloos blijkt. Daarom gaat de software die we bij DataLeaf ontwikkelen altijd uit van verandering. Doordat onze ontwikkelingen modulair zijn opgebouwd, kunnen deze eenvoudig meegroeien met de organisatie. Wanneer je voor DataLeaf kiest, zorgen we ervoor dat jouw investering zich niet beperkt tot de korte termijn.

Hoeveel kost het ontwikkelen van maatwerk software?

Over de prijs van softwareontwikkeling zouden we een hele blog kunnen schrijven. Hier is dan ook niet één antwoord op te geven. Gemiddeld liggen de prijzen van maatwerk software tussen de 10.000 en 50.000 euro, maar investeringen van meer dan 100.000 euro kunnen ook voorkomen. Net als bij een tijdsindicatie dien je bij de prijs rekening te houden met een heleboel factoren, zoals functionaliteiten, doorontwikkeling na oplevering, het gebruik van Open Source componenten en de snelheid van de ontwikkelaar.

Wat wordt er van mij verwacht tijdens het ontwikkelproces van maatwerk software?

Bij DataLeaf staan een toegewijd team van ontwikkelaars klaar voor de ontwikkeling van jouw software. Daarnaast verwachten we ook van de klant het een en ander. Tijdens de ontwikkelfase staan we graag in nauw contact met jou. Zo weten we zeker dat er volgens jouw visie ontwikkeld wordt en dat we snel aanpassingen kunnen doorvoeren. Het ontwikkelen van software is een tijdrovend en belangrijk proces. Daarom verwachten we dat er iemand in jouw organisatie is die tijd vrij kan maken om regelmatig met ons te sparren en communiceren.

We hopen dat we door middel van deze blog de belangrijkste vragen over maatwerk softwareontwikkeling hebben beantwoord. Heb je een vraag die er niet bij stond? Twijfel niet om ons te contacteren, we helpen je graag verder!

Neem contact op!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.
Neem contact op
tech trends