Direct naar content

Wij hebben de NEN 7510 certificering behaald!

Contact DataLeaf
Nick van Tellingen 20 april 2022
Onlangs hebben we bij DataLeaf de NEN 7510 certificering behaald, waar we enorm trots op zijn! Hierdoor kunnen we meer samenwerkingen binnen de zorgsector aangaan, en daarmee een positieve impact maken. Maar wat is de NEN 7510 en waarom is het als IT-bedrijf belangrijk om dit certificaat te behalen?

Wat is de NEN 7510?

In Nederland dienen bedrijven en organisaties te voldoen aan belangrijke verplichtingen op het gebied van privacywetgeving. De norm NEN 7510 (afgeleide van ISO 27001) toont aan dat een bedrijf een goed werkend informatiebeveiligingssysteem heeft. In de zorg is dit van het groot belang; Medische informatie maakt gebruik van persoonsgegevens, en dient daarom extra goed te worden beveiligd. Een patiënt of cliënt verwacht dat zijn of haar informatie veilig is, en niet zomaar op straat kan komen te liggen. Deze beveiliging is namelijk niet vrijblijvend, zorginstellingen in Nederland moeten aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) kunnen aantonen dat ze beschikken over de juiste informatiebeveiliging. Bij de toetsing vormt de NEN 7510 de leidraad.

De voordelen van een NEN 7510

Patiëntenzorg kan tegenwoordig niet meer zonder een goed ICT-systeem en aandacht voor de beveiliging van dit systeem. Met een NEN 7510 norm toon je als bedrijf aan te zorgen voor uniformiteit, veiligheid en duidelijkheid in het beheren van persoonlijke gezondheidsinformatie.

Een NEN 7510 certificering levert de volgende voordelen op:

  • Je komt te weten waar eventuele beveiligingsrisico’s liggen;
  • Het biedt een praktisch kader om je informatiebeveiliging in te richten volgens de wettelijke eisen rond het Elektronisch Patiënten/ Cliënten Dossier (EPD/ ECD);
  • Met een NEN 7510-certificering toon je aan zorginstellingen aan dat patiëntgegevens bij jou in goede handen zijn;
  • En de norm helpt om het aantal beveiligingsincidenten te verminderen.

Wat betekent deze certificering voor DataLeaf?

Bij DataLeaf hebben we veilige software hoog in het vaandel staan. Naast onze jarenlange certificering op kwaliteit (ISO9001 en ISO27001), hebben we onlangs ook de NEN 7510 certificering behaald. De komende jaren verwachten wij namelijk flink te gaan groeien in de zorgsector, want ook in de zorg zijn er vele uitdagingen en mogelijkheden op het gebied van digitalisering. Momenteel zijn wij al mooie samenwerkingen met partners uit de gezondheidszorg aangegaan, waardoor het voor ons vanzelfsprekend was deze certificering te behalen. Zo tonen wij aan een betrouwbare IT-partner te zijn op het gebied van informatiebeveiliging.

Neem contact op!

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Neem contact op
tech trends