Direct naar content

Julia en Viktor blijven plakken!

Van stage naar vaste functie

Julia en Viktor
Nick van Tellingen 27 september 2023

Team DataLeaf blijft rap doorgroeien! Julia en Viktor zijn binnen komen lopen als stagiaires, maar met hun diploma’s in de pocket zijn we enorm trots beiden nu te mogen verwelkomen als vast teamlid. Julia gaat aan de slag als junior business consultant en Viktor versterkt ons als developer. Beiden vertellen ze graag iets over de overstap van studie naar werk.

Julia

Waarom heb je besloten om bij DataLeaf te blijven plakken?
Tijdens mijn stageperiode heb ik DataLeaf leren kennen als een ambitieus bedrijf dat impact wil maken. Het bedrijf zet zich in voor de werknemers en dat is ook terug te zien op de werkvloer. Iedereen werkt hard om mooie resultaten neer te zetten, maar naast het harde werk is er ook ruimte voor plezier. De mensen op de werkvloer hebben mij vanaf het eerste moment opgenomen in het team. Dat heeft zeker een bijdrage geleverd aan het feit dat ik graag langer wilde blijven.

Wat is je functie en wat houdt deze in?
Op dit moment bent ik werkzaam als junior business consultant. Een brede functie, waarin ik de vrijheid krijg om te ontdekken wat ik leuk vind en wat echt bij mij past. Zo ondersteun ik het management met het oppakken van projecten om daar vervolgens advies over te geven. Daarnaast zal ik ook een stukje sales gaan doen. Ik kijk er dus erg naar uit om mezelf te ontwikkelen als business consultant.

Welk verschil merk je t.o.v. je stageperiode?
Het grootste verschil is de overstap van school naar het bedrijfsleven. Tijdens mijn stageperiode ben ik bezig geweest met het schrijven van een afstudeeronderzoek en heb ik niet veel hoeven samenwerken met andere mensen binnen het bedrijf. Nu ik bezig ben met een aantal projecten, werk ik regelmatig samen met collega’s om iets moois neer te zetten. Verder is er nauwelijks iets veranderd, omdat ik tijdens mijn stageperiode al ben behandeld als onderdeel van het team.

Viktor

Waarom heb je besloten om bij DataLeaf te blijven plakken?
Ik heb ervoor gekozen om bij DataLeaf te blijven vanwege de positieve werksfeer die ik vanaf het begin heb ervaren, zowel tijdens mijn stageperiode als nu, na een maand te werken. Daarnaast heb ik gemerkt dat er veel ruimte is voor mijn persoonlijke groei, wat voor mij van groot belang is. Dus mijn belangrijkste reden is dat DataLeaf naar mijn ervaring een goede en stimulerende werkplek is, waar ik mij goed kan ontwikkelen.

Wat is je functie en wat houdt deze in?
Bij DataLeaf is mijn functie programmeur/ontwikkelaar. Ik maak deel uit van een team dat voornamelijk bezig is met het Extenzo/Oscar project. Doordat ik net ben gestart focus ik me momenteel vooral op kleine ontwikkelen en het oplossen van bugs en bevindingen die optreden binnen dit project. Hiernaast is er zoals eerder gezegd ook weer ruimte om mijzelf te ontwikkelen als ontwikkelaar/programmeur in het geheel.

Welk verschil merk je t.o.v. je stageperiode?
Het belangrijkste verschil tussen mijn stageperiode en mijn huidige rol is dat ik nu actiever deel uitmaak van een team. Tijdens mijn stage werkte ik voornamelijk aan een geïsoleerd project, waarbij mijn collega’s minder bekend waren met het specifieke project waar ik aan werkte. Dit maakte het soms lastig om specifieke vragen te stellen die betrekking hadden op dat project. In tegenstelling tot nu, waar ik deel uitmaak van een team dat veel expertise heeft over het project waarin ik werk, waardoor ik specifiekere en net wat betere begeleiding krijg.

 

Stage lopen?

Ook stage lopen bij DataLeaf? Bekijk dan hier onze vacatures.

Bekijk vacatures
tech trends