Volgende week is het eindelijk zover: De Breda Start Up Awards 2020!

We zijn al eventjes aan het aftellen en volgende week is het zover: Dinsdag 21 oktober vindt de finale van de Breda Start up Awards plaats. Sinds onze laatste blog in april is er meer bekend over de deelnemers en de invulling van het evenement zelf. Die nemen we graag met je door!

De finalisten

Inmiddels zijn de vijf finalisten bekend. Vier daarvan zijn gekozen door de jury van Breda Start Up. Die dit jaar bestaat uit de winnaar van 2019, de wethouder Economische zaken en een aantal ondernemers uit Breda. De jury heeft de genomineerde startups beoordeeld op economische impact, ondernemerschap, innovatie en groeikansen.
Dit jaar hebben De Nationale Keukenzetter, ScenTronix, Secrevo en TUX Mobility de finale bereikt. De vier finalisten houden zich bezig met onderwerpen als efficiency in de bouwsector, de inzet van AI, online privacy en schone energie en mobiliteit. Uiteenlopende onderwerpen, maar de startups delen de overeenkomst dat zij actuele problemen oplossen met een oplossing die zij zelf hebben ontwikkeld.

De organisatie heeft gisteren de vijfde finalist bekendgemaakt, welke via een online stemronde op de website van Breda Start Up door het publiek is gekozen. Breda Maakt Mij Blij heeft zich als wildcard bij de finalisten gevoegd en zal volgende week ook een pitch gaan geven in Breepark. Deze startup zag dat door corona veel kwaliteitsproducten in de container belandden. Daarom helpen zij via Instagram en Facebook producenten van hun voorraad af om verspilling tegen te gaan. 

Dit jaar niet massaal, maar digitaal.

Vanwege corona gaat het event in Breepark voor publiek helaas niet door. Daarom wordt de uitreiking nu digitaal uitgezonden via een online stream. Voor de finalisten en sponsoren is er nog wel een VIP dinner georganiseerd, tot een maximum van 30 personen. Ook DataLeaf zal als sponsor aanwezig zijn. Zoals afgesproken maar met één persoon. De rest volgt het braaf via de website. Wil het evenement ook online volgen? Je kunt hier nog kaarten halen.

We zijn erg benieuwd naar de presentaties die de finalisten volgende week gaan geven. Ondanks dat deze editie anders gaat zijn dan andere jaren, hebben wij er alle vertrouwen in dat het weer een top editie gaat zijn!