Direct naar content

Meet Jimmy, product owner bij DataLeaf

Jimmy Bastiaansen
Nick van Tellingen 13 juni 2023

Jimmy Bastiaansen houdt zich als Product Owner bezig met een verscheidenheid aan projecten en werkzaamheden binnen DataLeaf. Maar wat betekent het nou om Product Owner te zijn? Wij vroegen Jimmy het hemd van het lijf over wat hem nou zoal bezighoudt in een werkweek.

Kun je kort iets over jezelf vertellen?

Ik ben Jimmy, en zo’n 5 jaar geleden ben ik afgestudeerd bij Dataleaf als business analist. Inmiddels ben ik doorgegroeid naar Product Owner van diverse projecten!

Om al het bureau zitten een beetje te compenseren probeer ik in mijn vrije tijd actief te blijven door voor het werk naar de sportschool te gaan. Ook ben ik pas geleden begonnen met boulderen. Daarnaast ga ik graag meerdere keren per jaar op vakantie met mijn vriendin of met vrienden. Verder word ik blij van een flinke steak met een goed glas speciaal bier en zit ik ook thuis nog vaak voor de PC om een spelletje te spelen.

Je bent Product Owner binnen DataLeaf. Wat houdt die functie in?

Als Product Owner ondersteun ik projecten door specificaties af te stemmen met klanten, deze uit te werken in ontwikkelpunten en te testen wanneer de ontwikkeling hiervan gedaan is. Mijn werkweek zit vaak vol met afspraken waarbij de wensen voor verschillende projecten worden toegelicht of uitgewerkt. Verder maak ik mock-ups en uitgebreide beschrijvingen van nieuwe functionaliteiten zodat de ontwikkelaars exact weten wat er ontwikkeld moet worden. Afhankelijk van het project test ik de functionaliteiten wanneer deze gereed zijn en stem ik met de klant af wanneer deze in gebruik worden genomen.

Nadat ik afgelopen jaar een extra opleiding Praktisch Projectmanagement heb voltooid mag ik voor een aantal van onze projecten het volledige proces zelf begeleiden. Los van het standaard Product Owner werk schrijf ik hiervoor ook het voorstel, hou ik de voortgang bij en ondersteun ik in de facturatie.

Voor een aantal langer lopende projecten ondersteun ik ten slotte bij de servicewerkzaamheden. Zo worden wijzigingen in de formulieren van KvK Aruba vaak door mij gedaan en ben ik voor wat kleinere projecten eerste contactpersoon bij problemen.

Welke ontwikkeling in de IT vind jij super interessant?

De opkomst van AI, ChatGPT en wat dit gaat betekenen voor de software en IT-wereld is een aardig onderwerp van gesprek hier natuurlijk! Het is interessant om te zien hoe uitgeschreven ontwikkelpunten of zelfs stukken code heel simpel gegenereerd worden.

En met welke projecten ben je zoal bezig in een week?

Pfft, heb je even? De grootste focus ligt momenteel op Extenzo en Oscar. Het ECD wat wij aan de ene kant voor Stichting 1nP ontwikkelen en aan de andere kant zelf als Oscar mogen aanbieden. Daarnaast hebben we een tijd terug voor de Kamer van Koophandel van Aruba een digitaliseringsslag in de vorm van een register met een bijbehorende portal gedaan. Deze ontvangt nog steeds elk jaar grote updates.

In de vorm van The Agent Assistant zijn we bezig een Speech-to-Text platform op te zetten. Voor de BOM zijn we een applicatie aan het bouwen die gemakkelijk bestaande slides tot nieuwe presentaties om kan zetten. Doorontwikkeling en beheer van applicaties van o.a. MD-Trucks en Inkoopbureau West-Brabant loopt lekker door.

Met Aedes zijn we, met behulp van ons Expoints platform, druk bezig grote uitvragen slim in te richten om daar aan de informatiebehoeften te doen. De formulierentool van Expoints waarmee dit gedaan is, is recentelijk volledig vernieuwd wat ook nogal wat voeten in de aarde heeft gehad qua testwerk.

En dan komen er ook alweer nieuwe projecten aan, kortom genoeg te doen.

Wat is jouw drijfveer om software te ontwikkelen?

Om maatwerk software effectief in te kunnen zetten is het belangrijk dat het proces van de gebruiker goed in kaart wordt gebracht. Software sluit alleen aan bij de behoefte als je echt exact weet wat die behoefte is. Dit zorgt ervoor dat ik, in het onderzoeken en expliciet maken van de functionaliteiten, bedrijven heel goed leer kennen. Je krijgt echt een kijkje in de werkwijze van heel veel verschillende branches. Zo kan ik je ondertussen precies vertellen wat de rechtsvormen zijn waarmee je in Aruba een bedrijf in kan schrijven, hoe het nieuwe zorgprestatiemodel voor de geestelijke gezondheidszorg in elkaar steekt, hoeveel woningcorporaties Nederland telt, waar je trucks kan verkopen die in Nederland worden afgekeurd of hoe het inzetten van een inkooptraject bij de gemeente in zijn werk gaat.

Verder is het ook gewoon heel gezellig bij DataLeaf en weten we met een klein team grote dingen weg te zetten.

Neem contact op!

Benieuwd naar de mogelijkheden van .NET development voor jouw project? We vertellen je graag vrijblijvend meer.

Contact
tech trends