Fondsenbeheer Nederland is een onafhankelijke organisatie die verschillende maatschappelijke fondsen ondersteunt.

Voor diverse fondsen binnen Fondsenbeheer Nederland faciliteren we een primair systeem voor het aanvragen, registreren en beheren van subsidies en financieringen. Fondsenbeheer stelt hiervoor diverse diensten aan de fondsen beschikbaar en kan dan ook gezien worden als een Shared Service Center (SSC). Het SSC is een overkoepelende term voor de afdelingen en disciplines die voor meerdere fondsen werken waaronder ook software systemen en diverse platformen (ICT). Wat Fondsenbeheer en de financiële fondsen gezamenlijk nastreven is geldstromen tot stand te brengen van kapitaalverstrekkers naar initiatiefnemers, waardoor aansprekende projecten met een maatschappelijke doelstelling kunnen worden gerealiseerd.

Aan het woord: Jan Veenstra, Programma Manager Fondsenbeheer.  
Al meer dan 15 jaar werken wij samen met onze prefferd partner DataLeaf op het gebied van ICT. Samen met DataLeaf hebben wij in 1999-2000 ons maatwerksysteem SF2000 gebouwd. Dit systeem ondersteund de Fondsen bij het eerste klantcontact tot en met aflossen van de leningen en subsidiebeheer. Daarnaast hebben we samen met DataLeaf de E-business omgeving ontwikkeld.

Wij zijn erg tevreden over de samenwerking met DataLeaf. Wat ons erg aanspreekt is dat zij een grote kennis van onze systemen en producten hebben opgebouwd en onderhouden, die door Fondsenbeheer en de fondsen gebruikt worden. Dit komt natuurlijk ook daar ze vanaf het begin intensief betrokken zijn geweest bij het ontwikkelen in het automatiseren van ons financiële pakket. Inmiddels, na meer dan 15 jaar, is een vernieuwing gestart van ons maatwerksysteem en wordt de 2e generatie van het systeem opgezet en wederom is DataLeaf nauw betrokken bij de opzet van het nieuwe systeem.

In de nieuwe situatie worden standaard softwaresystemen gebruikt. DataLeaf verzorgt hierbij de integratie van verschillende systemen en ketenpartners. Daarnaast bouwen ze voor ons een Datawarehouse(DWH) en alle rapportages. Hun ervaring in dit soort migratietrajecten denkend aan .NET, E-business, WebServices, Datawarehouse, rapportages en architectuur is dan ook erg waardevol.

Ons doel is om ons primaire systeem en ook onze e-business binnen drie jaar gerealiseerd te hebben.  Wij doen dit traject onder andere met DataLeaf, daar ze een verantwoordelijke en professionele partner zijn en we hopen daarom onze vruchtbare samenwerking nog lang te kunnen voortzetten.

“Een Betrouwbare, Innoverende, Meedenkende, Oplossingsgerichte en Professionele leverancier”

Jan Veenstra
Jan Veenstra
Fondsenbeheer Nederland